Ribes recupera el seu pessebre vivent parlat

0
797
Pessebre vivent parlat de Ribes. Foto: Els Xulius.

Sant Pere de Ribes recupera el seu tradicional Pessebre vivent parlat, encara adaptat a la pandèmia. Aquest any, degut a les circumstàncies, l’entitat Els Xulius ha apostat per fer una versió reduida, al centre de Ribes. El pati de la Rectoria, al costat de l’església, i el de l’entitat Els Xulius seran l’escenari de la representació dels diferents quadres i, tot i que habitualment hi prenen part més d’un centenar de persones, aquesta edició hi actuaran al voltant d’una seixantena.

“Normalment el pessebre es fa en un entorn natural, però fer-lo al patí de l’entitat i al pati de la Rectoria ens permetrà controlar els aforaments en tot moment i garantir que la gent estigui còmoda i segura”, apunta Peco Xic, un dels organitzadors del pessebre i membre de Els Xulius. “A més, mai abans l’haviem fet aquí, i això fa que la 32a edició sigui més especial”, afegeix.

El Pessebre Vivent Parlat de Ribes és, de fet, l’únic pessebre itinerant de Catalunya. Cada any es porta a terme en un indret del terme d’especial interès. Serà la 32a edició després que l’any passat no és pogues celebrar a causa de la pandèmia. Aquest canvi d’ubicació fa que els textos siguin cada any diferents, tot i que mantenen, òbviament, el regust nadalenc que se n’espera.

El passat cap de setmana va començar el muntatge i els preparatius per les representacions del pessebre, que es faran els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre, a partir de les sis de la tarda. Esta previst que al pati de Els Xulius hi hagi 4 quadres i, seguidament, al pati de la rectoria hi hagi 4 quadres més. Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web de l’entitat.

FER UN COMENTARI