Vilanova prorroga l’ús excepcional de les terrasses de bars i restaurants

0
361

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú anunciava la setmana passada que es prorroga un mes més l’ús excepcional de les terrasses de bars i restaurants. Així, els locals de restauració del municipi podran disposar de més espai de terrassa fins el 31 de gener d’enguany.

L’objectiu d’aquesta pròrroga és ajudar als establiments a compensar els efectes de les mesures de seguretat derivades de la pandèmia per coronavirus, sobretot les mesures en relació a les restriccions d’aforament. Així, les mesures excepcionals d’ocupació de la via pública aprovades el maig de 2020 i que eren vigents inicialment fins el passat 31 de desembre, es prorroguen fins al 31 de gener de 2022 i es podrien arribar a ampliar de nou, depenent de l’evolució de la pandèmia i de les mesures sanitàries que calgui adoptar.

L’ens ha fet arribar aquesta decisió als establiments afectats, que seguiran mantenint les distàncies d’1,5m de separació entre taules, col·locant un màxim de 10 persones a cada taula i amb els horaris fins la una de la nit. Actualment, l’aforament és d’un 50% a l’interior, i complet a l’exterior.

Per altra banda, l’Ajuntament de Vilanova està elaborant una nova ordenança per regular l’ús i ocupació de l’espai públic en relació al mobiliari de restauració i establiments comercials, ja que l’ordenana vigent és del 2013 i des d’aleshores la ciutat ha patit molts canvis. Per tal que aquesta nova ordenança compti amb el punt de vista de la ciutadania, s’ha obert un procés participatiu fins al 19 de gener. Tothom qui vulgui formar-ne part pot entrar a la pàgina web participa.vilanova.cat.

FER UN COMENTARI