El Kubrick obrirà les portes amb una gala de cinema clàssic i la darrera entrega de Jurassic World

0
420
El Kubrick reobrirà el dia 8 i recuperarà la programació l'endemà, dia 9. // LA FURA

El proper dia 8 de juny Vilafranca celebrarà una reobertura històrica: el cinema Kubrick, després d’haver-se vist obligat a tancar les seves portes a finals del 2021, reobrirà les portes al cinema comercial, aquesta vegada sota la direcció del Cine Club de la vila. Mantenir les dues sales suposarà una despesa d’aproximadament 190.000 euros anuals, i l’Ajuntament de Vilafranca ha triplicat l’ajut que fins ara aportava al Cine Club per contribuir en la seva cobertura.

El president del Cine Club, Jaume Felipe, explicava que el dia 8 se celebrarà una gala amb catifa vermella, photocall, sorpreses i cinema: “projectarem la pel·lícula Atraco perfecto de Stanley Kubrick, però no en digital, sinó amb un format de 35mm, perquè al Kubrick hi ha la màquina necessària per a poder-ho fer. A més, a banda de socis del Cine Club i convidats, també obrirem la gala a públic general”. Per Felipe, disposar de la Sala Zazie del Casal i el Kubrick permetrà que Vilafranca recuperi “una programació variada de qualitat, noves propostes, i programacions diferents a cada sala adaptades al seu públic”.

Per la seva banda, la propietària i fins fa uns mesos gestora del cinema Kubrick, Maria Olivella, assegurava que aquest ha estat un projecte “lluitat, molt ben treballat i on s’ha fet molta pinya amb el Cine Club, tot per la cultura de Vilafranca i per recuperar una sala molt ben equipada”. En aquest sentit, Olivella recordava que “el cinema de pantalla gran no morirà” i animava la gent a anar al cinema argumentant que la cultura “ens fa créixer com a persones”.

El dijous 9 de juny el Kubrick estrenarà, alhora que s’estrena a nivell mundial, la darrera pel·lícula de la saga Jurassic World; i s’hi programaran propostes els dimecres, divendres, dissabtes i diumenges i depenent de la pel·lícula s’hi faran sessions en altres dies. A més, pel curs vinent el cinema vol oferir films quinzenals per a públic d’escoles i instituts en horari lectiu.

Per altra banda, Elisabet Olivé de la cooperativa d’inserció laboral per a persones en risc d’exclusió Entrem, recordava que el nou Kubrick cobrirà el servei de neteja i dos llocs de treball amb membres de la cooperativa; i que a més l’empresa adquirirà una quinzena de carnets de soci per als usuaris de la seva entitat. Els carnets de soci del Cine Club oferiran, a partir d’ara, no una, sinó dues pel·lícules gratuïtes setmanals (una a cada sala) i avantatges i descomptes als dos cinemes.

Per tal d’assistir a la gala cal consultar la pàgina web cineclub.cat a partir d’aquest dijous.

FER UN COMENTARI