La proposta cultural per als usos de Can Guineu s’endu un 83% dels vots

0
410
AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ

Ahir dilluns dia 20 de juny es tancava el període de votació de la consulta ciutadana sobre els usos de la casa pairal de Can Guineu de Sant Sadurní d’Anoia, oberta a tots els veïns del municipi majors de 16 anys. El període, que s’ha estès durant deu dies, ha atret més del 13% de la població sadurninenca, amb un registre total de 1.417 persones.

El procés participatiu volia debatre els futurs usos de l’espai i hi havia dues propostes: la promoció local o bé un ús enfocat a la cultura, art i societat. Aquesta segona proposta s’ha endut un 83% dels vots, que suposen 1.177 persones. La proposta de promoció local sha estat votada per 240 persones.

Els punts de votació s’han ubicat en diversos espais del municipi, i també s’hi podia participar a través de la pàgina web participa.santsadurni.cat. Des de l’Ajuntament valoren molt positivament l’elevada participació i agraeixen “la implicació dels veïns i veïnes en aquest exercici de governança i coresponsabilitat en la gestió i les decisions municipals”.

Fins a 502 persones, més d’un terç del total – el 35,4% – , han exercit el seu dret de participació a través dels punts de dinamització i votació que es van instal·lar al carrer i a Can Guineu. Així mateix, les jornades de portes obertes a l’edifici van comptar també amb una notable afluència de visitants.

La propera setmana està prevista la celebració d’una roda de premsa per ampliar els resultats i donar més detalls sobre la consulta ciutadana. Aquesta consulta ciutadana finalitza el procés participatiu que es va iniciar la tardor del 2021.

FER UN COMENTARI