Mediona acollirà el 27 de maig la cinquena edició del festival de vins d’altura COTA

0
554

El dissabte 27 de maig tindrà lloc a La Masia de la Torreta de Mediona la cinquena edició del Cota, el festival de vins d’altura, amb 18 cellers que hi donaran a tastar els seus vins, tots elaborats en cellers situats a partir dels 500 metres d’altura sobre el nivell del mar. A més, es tracta d’una fira queb té com a tret diferencial, en relació a altres propostes, que se celebra en un entorn de vinyes rodejades de muntanya, a la vall de Mediona. El Cota és organitzat pel sommelier Xavi Viles, l’enòleg Lluís Vich i l’empresari Joan Segura.

Les portes de la fira obriran a les 12 del migdia. S’hi podrà accedir amb la compra d’un Bonoví (21 euros) a taquilla o bé prèviament a través de la pàgina web (www.cotavins.cat). L’accés dona dret a una copa i a 18 microtastos per poder degustar un vi de cada celler. Un cop fetes les 18 microdegustacions, es podran demanar vins a copes directament al celler o una ampolla de vi per compartir a la fira o per emportar cap a casa. La fira estarà ambientada al llarg del migdia i la tarda (tancarà a les 9 del vespre) amb tres actuacions de jazz, també hi haurà tres foodtrucks que serviran menjars i es complementarà amb tres tastos comentats entre vinyes.

Al Cota 2023 hi haurà 18 expositors, de 15 cellers catalans i tres d’altres regions de l’Estat. Els forans són Baldvovar 923 (País Valencià), La Divisa (Granada) i Viñas Serranas (Salamanca); són de la regió penedesenca Can Vich (Mediona), Celler Joan Segura (Torrelavit), Les iaies (la Llacuna), Grapissó (la Llacuna), Montrubí (l’Avellà), Parés Baltà (Pacs), Cota 500 (Mediona), Pla de Morei (la Torre de Claramunt) i Clos Costela (Torrelles); i d’altres zones de Catalunya arribaran Entrebosc (Castellfollit de Boix), Celler Pasanau (Priorat), Carisma (Montanissell), Conreria Sacala Dei, Clos Pons (les Garrigues) i Baluard (Fogars).

FER UN COMENTARI