Junts: “Estem davant dels pitjors pressupostos de Vilafranca dels darrers 20 anys”

0
141

Si no hi ha cap canvi d’última hora, dimarts vinent Junts per Vilafranca votarà en contra dels pressupostos per aquest 2024. Ho farà, segons han explicat, perquè la proposta que el govern durà a aprovació “enterra totalment la possibilitat que hi hagi un campus universitari a Vilafranca”, ja que, no inclou una partida específica per redactar un projecte tècnic per començar a avançar en aquesta proposta. A més, els de l’espaipost convergent tampoc veuen inversions en tres dels eixos clau del seu programa electoral: seguretat, progrés econòmic i ciutat viva (educació, cultura i esports).

Un dels documents que Junts denunciava no tenir abans del ple de desembre i que van forçar el govern a retirar l’aprovació dels pressupostos de l’ordre del dia del darrer ple de l’any va ser el pla d’inversions. El portaveu del grup i exregidor d’Hisenda en anteriors mandats, Aureli Ruiz, indica que van rebre tota la documentació 10 dies després del ple i que després d’analitzar-la assegura que es tracta “del pitjor pressupost dels darrers 20 anys. Hi ha retallades en seguretat, en educació, comerç… gairebé seria millor tenir un pressupost prorrogat que aquest fruit de l’acord del tripartit”, ha reblat.

Després d’analitzar el pla d’inversions previst, els de l’espai post convergent troben a faltar “projectes il·lusionadors per la ciutat” i situen el campus universitari com a pal de paller: “No pot ser que la resta de capitals de la vegueria estiguin apostant aquests dies decididament per la universitat i Vilafranca deixi passar una vegada més aquest tren”, manifesta la també exregidora d’Educació Xell Montserrat. Segons Junts, perquè canviessin la seva intenció de vot n’hi hauria prou amb dedicar una partida de 200.000 o 300.000 euros per fer un estudi tècnic sobre el futur campus i amb prorrogar el conveni amb la Universitat Rovira i Virgili, que des de fa dos cursos ofereix estudis universitaris d’Infermeria a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca.

Segons Montserrat, el conveni amb l’URV caduca el març i cal renovar-lo perquè si no es corre el risc que l’any vinent els cursos de 3r i 4t s’hagin de fer al Vendrell. Tot i això, reconeix que en la darrera legislatura “es va deixar tot molt lligat perquè els alumnes de 3r es quedin a Vilafranca”.

La proposta que el PSC durà dimarts que ve a aprovació és fruit de l’acord amb ERC i Vilafranca en Comú. Des de Junts es queixen de no haver vist aquests acords i diuen no entendre com aquests grups hi han donat suport perquè no veuen diferències substancials entre la proposta inicial i en solitari del PSC amb la que ara es du a aprovació. “O hi ha canvis o hi votarem en contra. Són uns pressupostos nefastos”, ha conclòs Aureli Ruiz.

 

FER UN COMENTARI