El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf amplia el dispositiu d’hospitalització a domicili

0
159
Vehicles d'atenció domiciliària. Foto: CSAPG

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) ha ampliat el dispositiu d’hospitalització a domicili, amb l’objectiu que els pacients amb criteris establerts puguin recuperar-se al seu entorn habitual, millorant així la seva comoditat. Aquesta unitat va entrar en funcionament el passat 2023 i, durant el primer any, va atendre més de 300 pacients.

L’objectiu de cara al 2024 és incrementar la seva activitat, perquè més usuaris tinguin accés a aquest tipus d’hospitalització. Per això s’ha incrementat la seva dotació d’infermeria i s’ha ampliat el perfil de pacient que pot optar a ser hospitalitzat en aquesta unitat i l’àrea d’influència del servei.

Per poder ser hospitalitzat a domicili, el pacient ha de complir diversos criteris demogràfics i de salut, com ara ser major d’edat, viure a l’àrea d’influència del servei, tenir un diagnòstic establert i poder estar acompanyat durant el període d’hospitalització a casa. Actualment, s’atenen pacients amb patologia aguda i patologia crònica aguditzada, derivats des de l’hospital o des de l’Atenció Primària.

També s’inclouen pacients amb malalties infeccioses que requereixen tractament antibiòtic endovenós de llarga durada. Amb l’ampliació del servei es podran incloure pacients amb altres patologies, com són postoperatoris de cirurgies generals, traumatològiques o urològiques.

Per altra banda, el Consorci ha renovat i ampliat el parc de vehicles dels serveis d’hospitalització a domicili, PADES i rehabilitació. Els serveis ja disposen de 10 cotxes híbrids amb motor de gasolina i elèctric autocarregable.

FER UN COMENTARI