Coneix el Penedès amb Renfe

0
66

Ningú ho sap,  ningú s’ho pensa però aquesta campanya d’obres a Renfe que t’obliga a fer un tram del trajecte amb bus o anar amb el teu cotxe a buscar una alternativa és una campanya estatal per augmentar el turisme local. S’ha acabat la monotonia a les nostres vides. Ara, si no voleu anar amb el vostre cotxe a la línia de Vilanova, pugeu als nostres autobusos i coneixereu un tast de les nostres comarques. Farem un volt per les ciutats més importants i que tenen estació de ferrocarril, perquè així vosaltres un altre dia ja el  visitareu amb la vostra família o amics.

Depenent de com vagin les coses, teniu l’oportunitat de conèixer alguns dels establiments de restauració del costat de l’estació d’autobusos. Això em va passar a mi un dia d’aquests en què per anar i venir del Vendrell a Barcelona t’estàs cinc hores. Era el moment de dinar i en aquestes hores perilloses sense un futur clar vaig decidir parar a dinar a l’estació d’autobusos de Vilafranca. Un bar d’aspecte normalet, sense que surti a cap guia Michelin, portat per una família de colombians, on la cuina, el tracte i el servei són genials. He de tornar amb l’excusa del bus per dinar aquí perquè s’hi menja de meravella i la família que ho porta ofereix un tracte molt humà a un preu més que raonable. Va ser un gran descobriment d’un lloc on segurament, si no hagués estat per aquesta guia turística que ens ofereix Renfe, no hauria anat mai, perquè no és un lloc que s’hi presti, si no vas a agafar el bus. El dinar el van servir molt ràpidament i em van explicar clarament què tenien i em van deixar tastar uns altres plats per si un dia hi torno.

Ara quan passem per aquí o per allà pensem: “Mira, aquí he de venir, que fa bona pinta i no hi he estat mai”. Una nova manera de conèixer el Penedès gairebé gratuïta i que Renfe ha posat a les nostres mans. Altres han de buscar noves vies amb el seu cotxe per agafar altres mitjans de comunicació o línies de tren per arribar a la seva meta. Mentrestant també els toca descobrir nous mons dels quals algun dia podran gaudir més a poc a poc. Gràcies, Renfe.

FER UN COMENTARI