La Bisbal Decideix assegura que el municipi no té un pla d’emergències per risc d’incendi “vigent i homologat”

0
53
Imatge de la Bisbal del Penedès.

El grup municipal de la Bisbal Decideix ha denunciat públicament que la Bisbal del Penedès no disposa d’un pla d’emergències per risc d’incendis forestals (Infocat) que estigui “vigent i homologat per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya”. En una compareixença davant dels mitjans, els dos regidors del grup, Martí Deluca i Jaume Valls, han assegurat que l’últim pla Infocat de la Bisbal que consta al Registre de la Direcció de Protecció Civil és del 1997, tal com els han informat des del Departament d’Interior.

“El desembre del 2015 es va aprovar un nou pla al ple municipal, però aquest no va arribar a ser homologat per Protecció Civil”, ha explicat Deluca. El regidor creu que això suposa un perill per a la població, ja que el municipi està classificat com “d’alt risc i de vulnerabilitat alta” respecte als incendis forestals. “Sense un pla d’emergències estem abocats al fracàs si es dona una situació d’aquestes”, ha  afegit Deluca.

Des del govern de la Bisbal, però, asseguren que el pla que es va aprovar a finals del 2015 sí que està vigent i es va enviar a Protecció Civil en el seu moment. “És el pla que hem estat seguint els últims anys”, ha especificat l’alcaldessa, Agnès Ferré. A més a més, Ferré ha avançat que ja s’està treballant en una actualització del Duprocim (el document que engloba els diferents plans d’emergència municipals) per afegir les novetats i els últims canvis que els han fet arribar des d’Interior.

FER UN COMENTARI