La Comissió Territorial del Penedès s’ha reunit aquesta setmana a Vilafranca per presentar les conclusions relacionades amb el territori que es portaran davant la Taula Nacional de l’Aigua, unes idees que han sorgit després d’un procés participatiu engegat el passat mes d’octubre. La gran majoria de les idees posen el focus en l’àmbit de la gestió i reutilització de l’aigua, amb projectes destacats pel que fa a la modernització del reg o l’impuls de l’aigua regenerada.

Concretament, al Penedès s’han elaborat 36 propostes, com per exemple, la necessitat de portar aigua dessalada fins al territori, la constitució d’una comunitat de regants, la reutilització d’aigua dels processos d’elaboració del vi o l’aprofitament d’aigües freàtiques per a la indústria. Altres àrees en què també s’han recollit propostes és per a la sensibilització, formació i conscienciació o la inversió en infraestructures.

Aquestes iniciatives s’elevaran a la Taula Nacional de l’Aigua juntament amb la resta que s’han presentat a tot el país, en total 656. Amb totes aquestes aportacions es redactarà un informe final que es presentarà al plenari de la Taula Nacional de l’Aigua, qui farà la valoració i priorització de les propostes i es faran arribar al Govern, que serà qui valorarà la implementació de les mateixes d’acord amb criteris de viabilitat econòmica, tècnica, marc conceptual, etc.

FER UN COMENTARI