Convoquen un debat públic a la Bisbal sobre el polígon de les Planes del Vent

0
200
El parc empresarial ocuparia 48 hectàrees de terreny.

En plena campanya per la consulta popular sobre el polígon de les Planes del Vent, la Bisbal del Penedès celebrarà un debat públic el pròxim dijous 29 d’agost a la plaça de l’Església, que tindrà lloc a les 18.30 hores. El debat ha estat organitzat per la Comissió Promotora de la Consulta Popular, com a acte central de la campanya, i s’han convidat tots els partits polítics amb representació al consistori a “debatre i defensar les seves posicions”.

L’estructura del debat inclou una primera intervenció de cada partit polític per defensar la seva postura, que vindrà seguit d’un debat obert entre els participants. Finalment, podrà intervenir el públic assistent per plantejar preguntes als representants polítics. La consulta popular, que no és vinculant, tindrà lloc el diumenge 1 de setembre i està oberta als veïns més grans de 16 anys que estiguin empadronats al nucli de la Bisbal i a la Miralba des d’abans del 17 de juliol de 2024.

La pregunta que es fa als ciutadans és la següent:Està d’acord amb el canvi de classificació dels terrenys agraris de la zona dels Masos per la construcció d’un nou polígon logístico-industrial a la Bisbal del Penedès?”. Des de la Comissió Promotora han lamentat que la data de la consulta no hagi estat consensuada, assegurant que això “ha dificultat la preparació adequada dels actes de campanya i la possibilitat de garantir una participació més àmplia”.

Paral·lelament, des de l’equip de govern han organitzat pel dia anterior, el dimecres 28, una trobada informativa per explicar diversos aspectes del projecte del parc empresarial. Tindrà lloc a les 20.00 hores a la Societat i es tractaran aspectes com “les mesures de sostenibilitat, l’encaix amb el paisatge del municipi, els ingressos que reportarà i les oportunitats de futur”.

La Bisbal Decideix vol que es faci públic el posicionament de la Generalitat 

Per altra banda, des del grup municipal de la Bisbal Decideix han demanat a l’Ajuntament que es faci públic el posicionament del Departament de Territori de la Generalitat sobre la proposta de fer el nou polígon. Des del grup afirmen que aquest posicionament es va plasmar en un informe emès el 5 de juliol en el marc de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès i que es va enviar a les parts interessades, entre elles, el consistori.

Per això reclamen que es comparteixi amb la ciutadania, aprofitant que ja ha començat la campanya per consulta popular. “Com ha de votar la ciutadania si el govern municipal els amaga informació?”, es pregunten des del partit. Des de la Bisbal Decideix, grup que s’oposa al projecte, afegeixen que el fet de tenir “la màxima informació i òbviament conèixer finalment el posicionament de la Generalitat en aquest afer tan polèmic és un factor determinant perquè la ciutadania pugui exercir informadament el seu dret de participació ciutadana en aquesta consulta”.

Igualment, la Bisbal Decideix ha comunicat que ha denunciat a la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries l’acte informatiu que ha convocat l’equip de govern pel dia 28, que creuen que és “il·legal i antidemocràtic”. El partit assegura que el consistori bisbalenc “ha de mostrar-se neutre en aquesta consulta”, afegint que els partits de l’equip de govern han de fer campanya “usant els seus propis mitjans i no pas apropiar-se dels mitjans públics de l’Ajuntament”.

FER UN COMENTARI