Copons realça la singularitat dels seus horts amb la 4a Mostra Hortícola i del Tomàquet

0
122
Copons celebra la quarta Mostra Hortícola i del Tomàquet.

Copons celebra aquest dissabte 7 de setembre la quarta edició de la Mostra Hortícola i del Tomàquet, amb la qual el municipi reivindica la singularitat dels seus horts i, en concret, del seu tomàquet. Al llarg de tot el dia es faran diferents actes i activitats amb l’objectiu de “divulgar i reconèixer l’excepcionalitat dels horts de Copons i promoure la ruralitat del municipi”.

La jornada comptarà amb dos espais, una zona de divulgació i alimentació, i una zona de jocs i jardí. La zona de divulgació i alimentació tindrà el mercat com a protagonista, amb parades de productes de proximitat, ecològics, planter i llavors, així com eines i material de jardineria. Igualment, aquest espai acollirà tallers com el cas pràctic sobre el cultiu regeneratiu de l’olivera, xerrades sobre la vida al voltant de l’aigua, tastos com el del menú del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, recitals de poesia i música, i un concurs per conèixer que s’ha après durant la jornada.

Pel que fa a la zona de jocs i jardí, hi haurà un Concurs de Neteja de Sotabosc, una permagimcana adreçada al públic infantil, un joc de l’energia, i un altre gran joc de la sostenibilitat. També es podrà participar en la bioconstrucció d’un nou refugi per la colònia de gats de fang, així com al joc de rol ‘el gran col·lapse’ en versió familiar i adults, o a un joc d’espècies exòtiques. Participant en les diferents activitats es podrà guanyar un lot de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena.

La Mostra Hortícola i del Tomàquet de Copons és organitzada per l’Ajuntament de Copons, amb la col·laboració de l’associació Horts de Copons, el Col·lectiu Eixarcolant i el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia. El programa complet de la jornada es pot trobar en aquest enllaç, mentre que per a les inscripcions o per demanar informació hi ha disponible el mail [email protected] o el whatsapp 662 962 671.

FER UN COMENTARI