El Riudelletres, la iniciativa nascuda el 2017 a Sant Pere de Riudebitlles amb l’objectiu de promoure un espai de debat, reflexió i aprenentatge al voltant de la promoció de la literatura, se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 de setembre a la plaça de l’Església. A més, també hi haurà una fira de llibres amb una vintena de parades d’entitats, editorials i llibreries que oferiran propostes que normalment no es troben a les llibreries tradicionals.

La vuitena edició del Riudelletres es consolida com una fira de llibres de referència combinada amb un extens programa d’activitats per a professionals i per al públic general. Pel que fa a la temàtica de les jornades, la del dissabte girarà al voltant de la promoció de la literatura infantil i juvenil, així com de la novel·la negra, mentre que la de diumenge se centrarà a parlar de la literatura com a eina de cohesió social.

El dia 14 les jornades comptaran amb ponents de màxim nivell com l’escriptor Àngel Burgas i l’il·lustrador Ignasi Blanch, autors d’una llarga llista d’èxits editorials que debatran sobre la literatura juvenil d’avui i el paper de la il·lustració com a element clau. També es disposarà de la narradora oral Jordina Biosca, les il·lustradores Antònia Bonell i l’escriptora Roser Serra. Finalment, els escriptors Xavier Zambrano i Clàudia Pujol debatran sobre un gènere incombustible: la novel·la negra.

De cara a diumenge, hi haurà la trobada dels clubs de lectura del Penedès-Garraf, conduïda per l’escriptor penedesenc Pep Antoni Roig que parlarà sobre l’obra de Josep Maria Espinàs. El Riudelletres clourà amb un concert-vermut amb Cesk Freixas, que just aquest any inicia una pausa de les seves actuacions per dedicar-se a la família i que té un lligam molt estret amb la literatura. Per assistir a les jornades o participar en la fira de llibres cal inscriure’s a través de la web riudelletres.cat.

FER UN COMENTARI