Vins, olis i artesania local es fusionen al Vinòleum de Guardiola de Font-rubí

0
115
El vinòleum se celebra del 27 al 29 de setembre.

Guardiola de Font-rubí celebra aquest cap de setmana una nova edició del Vinòleum, un esdeveniment únic que serveix per fusionar la riquesa dels vins, els olis i l‘artesania local. Entre el divendres 27 i el diumenge 29 de setembre, el parc de la Sitjota serà el centre neuràlgic d’aquesta fira, que començarà amb un pregó del reconegut viticultor Josep Jordi Piñol Camp, del Celler Josep Piñol, a les 20.30 hores.

Tasts de vins i olis

Un dels aspectes destacats del Vinòleum és que ofereix als visitants una àmplia gamma de tasts guiats per experts, per poder descobrir així “l’autèntica essència dels vins i olis locals”. El mateix divendres al vespre, Sebastià Galimany farà un tast de vins escumosos, amb una selecció exclusiva elaborada amb tècniques tradicionals que reflecteixen la passió dels enòlegs de la regió.

Els visitants també podran degustar vins novells de la collita 2024, amb el tast guiat que oferirà Toni Rosell el diumenge 29 al matí, mentre que un dels punts culminants serà el tast de Clàssics Penedès que liderarà Daniel Jové el dissabte a les 20.30 hores. Pel que fa als olis, el Molí d’Oli Josep Lluch i el Molí d’Oli Ca La Madrona oferiran un tast basat en les varietats autòctones i el procés tradicional d’elaboració. Olivariana, per la seva banda, organitzarà un taller pràctic sobre l’elaboració artesanal d’olives, on els assistents aprendran els secrets d’aquest art ancestral.

Artesania, música i cultura

Però el Vinòleum també ofereix moltes altres activitats, ja siguin d’artesania, música, cultura o familiars. Destaca especialment la mostra d’artesania local en la qual es podran descobrir productes únics elaborats per artesans de la regió, com les creacions de Narual Lab o les escultures sostenibles de Metalreciclart.

Per als més petits, s’han programat diferents tallers, com ara el de ceràmica a càrrec d’Eva Parera, o el de formatges vegans, que oferirà Cajuil Foods i la Cooperativa La Gatera. La música complementarà l’esdeveniment, amb les actuacions del cantautor Miquel Roig el divendres a la nit, i del grup Versió.cat el dissabte, junt amb el DJ Hurtu. La fira culminarà el diumenge amb la tradicional Festa del Most, que serveix per celebrar la cultura vinícola local amb la trepitjada de raïm, i una exhibició de balls populars.

En total el Vinòleum comptarà amb 34 expositors, dotze dels quals són cellers locals, i onze, artesans i artistes locals i de la comarca. També hi haurà tres entitats i vuit expositors de gastronomia local. Es pot consultar el programa d’actes en aquest enllaç.

FER UN COMENTARI