Aquest cap de setmana arrenca una nova temporada de la Ruta del Xató, una iniciativa gastronòmica que uneix les comarques de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf. La ruta tindrà la seva primera parada a Vilanova i la Geltrú aquest diumenge, 24 de novembre.
El Mercat de Mar serà l’escenari que acollirà les diferents activitats amb les quals es donarà forma a aquest inici de temporada, amb el Festival del Xató. Un dels plats fots és el Concurs Nacional de Xató Pere Tàpies, que arriba a la seva 28a edició. Un any més, els participants posaran a prova les seves habilitats xatonaires per crear la millor salsa per acompanyar el plat.
La jornada estarà presidida per les mestres xatonaires d’honor, la periodista vilanovina Anna Poch, i la reconeguda figura en el món de la gastronomia, Roser Torras, que és alhora l’ambaixadora d’enguany de la Ruta del Xató. El Festival del Xató comptarà també amb música en viu i oferirà la possibilitat de comprar i degustar productes de proximitat, a més de poder tastar el tradicional xató vilanoví.
Gairebé una vintena de restaurants vilanovins participen de la Ruta del Xató, incorporant aquest plat a les seves cartes. La ruta passa també per Cunit (que es reincorpora enguany a la iniciativa), el Vendrell, Sitges, Vilafranca i Calafell.