El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha presentat el Calendari de Productes de la Terra de l’any 2025, que enguany està centrat en els productes de pastisseria, la xocolata, els bombons, els torrons i el cafè. “Tots són productes de proximitat que es fan amb elaboració artesanal i tenen una gran qualitat”, ha remarcat la consellera comarcal d’Agricultura, Medi Rural i Productes de la Terra, Núria Catà.
El calendari, del qual se n’ha fet una tirada de 1.450 exemplars, també inclou un llistat d’empreses elaboradores d’aquests productes al territori. Es repartiran pels diferents restaurants del Penedès. La presidenta de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, Maria Àngels Saumell, ha remarcat que aquests són calendaris “molt esperats per la clientela” d’aquests establiments.
Per la seva banda, la presidenta del Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès, Núria Carbó, ha afegit que la feina dels restauradors és “fer un bon ús d’aquests productes de gran qualitat”. Durant l’acte de presentació del calendari també s’ha fet el sorteig de les butlletes guanyadores de la campanya de promoció de la Poma de Pontons. Lara Téllez, de Pontons, i Sílvia Puertas, del Prat de Llobregat, s’han endut els dos premis, consistents en un lot de productes i un dinar.