A casa en quarantena

0
120

Sr. alcalde, m’agradaria fer-li saber que soc una treballadora i que tinc els meus dos fills a casa amb símptomes de coronavirus. Jo, de moment, l’únic símptoma que tinc és mal de coll. A l’empresa on treballo m’han comunicat que m’he de quedar en quarantena. He contactat amb el metge de capçalera i m’han dit que ells no em poden donar la baixa per confinament atès que als nens no els han fet les proves i no són casos confirmats.

La meva pregunta és: com poden ser casos confirmats si no disposen de proves per fer als casos sospitosos? I en el meu cas, per què m’han de donar la baixa per malaltia comuna, si jo estic obligada a romandre a casa perquè, amb tota la raó del món, el meu cap no vol posar en risc els altres treballadors per possible contagi?

Aleshores, i aquells pressupostos que diu el govern que estan aprovats per cobrir les baixes de les persones afectades per la pandèmia? Per què em fan la baixa per malaltia comuna, que segons el conveni de la meva empresa, no em permet percebre cap retribució fins al setè dia? No hi veig la lògica. “Queda’t a casa, sense cobrar, no vinguis a treballar” o, en el meu cas, m’ho resten de dies de vacances. Al final els treballadors seguim sent maltractats, s’aprofiten de nosaltres.

I des del CAP de Vilafranca del Penedès m’han deixat molt clar que no donen baixes per coronavirus si no és un cas confirmat, però no fan proves per poder confirmar res. No té cap mena de lògica. Atentament,

Yolaine Vega

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI