Acord entre Mas Albornà i Fundació Atlètic Vilafranca

0
88

La Fundació Mas Albornà i la Fundació Atlètic Vilafranca han signat un conveni de col·laboració que formalitza la voluntat de crear projectes conjunts sobre l’eix del futbol inclusiu. El conveni és el resultat de relació que es va iniciar mesos enrere amb la creació d’un equip mixt de futbol inclusiu de persones amb discapacitat intel·lectual a Vilafranca, liderat per un entrenador que forma part del cos tècnic del club i és voluntari de la fundació.

El conveni també obre les portes a futures col·laboracions en altres àmbits que fomentin la inclusió, l’esport, la diversitat o el territori.

Objectius i reptes

Des de la posada en marxa de l’equip aquest hivern, s’han estat realitzant entrenaments de manera periòdica un cop per setmana a les instal·lacions del Club Atlètic Vilafranca. Durant els entrenaments es treballa la cohesió de l’equip i aspectes més tècnics i de joc conjunt. Un dels reptes de l’equip és arribar a competir a la lliga especial de futbol 7 WeLeague7, formada per equips amb jugadors amb diversitat funcional d’arreu del territori català.

Aquesta activitat esportiva té un impacte social elevat, ja que es converteix en un espai de lleure per als membres de l’equip de la Fundació Mas Albornà. “Arran de la pandèmia, les oportunitats de socialitzar per a aquest col·lectiu s’han agreujat i són imprescindibles per al seu benestar”, explica la cap de comunicació de la fundació, Cristina Barbacil. El projecte és completament voluntari i amb un vessant social d’arrel. “Sense el suport de les persones voluntàries, com l’entrenador Ramon Llorens, seria difícil oferir aquests moments d’oci”, afegeix Barbacil.

FER UN COMENTARI