Al Baix Penedès no tot està perdut

0
98

Aquesta setmana ha ressorgit la polèmica, per enèsima vegada, de la relació entre el Baix Penedès i els pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Un cop més, menystinguts i maltractats. Molta gent pensava que amb un president d’ERC la cosa canviaria, però no ha estat així. Aquest fet demostra que el menysteniment pressupostari és transversal i que si no ens organitzem des de la comarca, amb unitat i estratègia compartida, tot seguirà igual.

Però no em vull fer meu un discurs victimista. Vull parlar de futur, d’oportunitats, de jovent. Dimecres vam presentar un projecte de “Miradors del Baix Penedès”. Vull parlar del projecte pel valor afegit que hi ha al darrere, 100% baixpenedesenc. Un projecte realitzat, supervisat i coordinat pel Robert Vallès de la Bisbal del Penedès. Un jove geògraf de la comarca, aficionat a la bicicleta i als esports, amb un alt coneixement del territori.

Ens hem de sentir orgullosos d’aquesta generació de baixpenedesencs i baixpenedesenques que seran els que agafaran el relleu i els que hauran de garantir que la baixpenedesitat, és a dir, la manera d’entendre el món i la vida, vista des del Baix Penedès, perduri al llarg del temps, com a fruit del llegat dels nostres avantpassats i resultat d’un procés vital de relació amb la terra que hem de ser capaços de transmetre a les generacions futures.

No tot està perdut al Baix Penedès, el Robert i la seva generació són dignes del futur que ens espera.

Jaume Casañas

Cunit

FER UN COMENTARI