Al costat de les persones

0
57

El govern sociovergent acaba d’aprovar els pressupostos municipals per al 2021. Uns pressupostos que no són els que Vilafranca es mereix, ja que no donen resposta a les necessitats reals de la ciutadania en un any de crisi. Uns pressupostos en els quals l’Àrea d’Atenció a les Persones (una àrea cabdal) no incrementa de manera substancial els seus recursos. Només 80.000 euros dins un pressupost de 60 milions que prioritza la inversió en obra pública i no en atenció a les persones.

Calien uns pressupostos expansius, SÍ, però socials. Amb ajuts directes per als autònoms, les empreses i els comerços. Amb polítiques d’habitatge social, amb una aposta clara per la igualtat d’oportunitats. Amb un increment dels ajuts directes a les famílies vulnerables, amb ajuts municipals per fer front al pagament dels lloguers, amb tarifació social a tots els serveis municipals (els culturals i els esportius) i amb àmplies polítiques d’atenció a la gent gran.

Però el govern sociovergent no està per aquestes qüestions. A ells els és igual que no es pugui accedir a l’Escola Municipal de Música per motius socioeconòmics. O no tenir pisos per a l’emergència d’habitatges, o no empadronar les persones amb més vulnerabilitat, o no garantir el dret de tots els infants a gaudir d’extraescolars. O que els autònoms s’enfonsin. Ells mantenen la Vilafranca a dues velocitats, la dels que poden i la dels que no poden. I ho fan a través de polítiques municipals excloents i injustes que no garanteixen la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Polítiques que no avancen cap a la Vilafranca republicana que volem.

Mònica Hill, regidora d’ERC

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI