Al Penedès, una Delegació del Govern de segona?

0
118

La setmana passada la delegació del Govern a la vegueria del Penedès feia balanç d’un any d’obra i servei al territori. No tinc la intenció de qüestionar la feina del delegat David Alquézar i del seu equip. Simplement, faré un exercici comparatiu amb la resta de delegacions per demostrar la manca de voluntat del Govern de la Generalitat del president Aragonès per reconèixer el Penedès i tirar endavant la delegació com hauria de ser.

Va ser sota el Govern del president Carles Puigdemont que es va reconèixer el Penedès com a vegueria, i va ser sota el Govern Torra que es va nomenar per primer cop un delegat. Han passat 6 i 4 anys, respectivament. I poca feina s’ha fet.

Molta gent del Penedès fa molts anys que treballem perquè la vegueria i la delegació siguin una realitat, no per nomenar càrrecs de partit, que pot ser vist com un foment de la burocràcia, sinó precisament pel contrari, perquè l’administració sigui una eina útil, eficaç, propera i fàcil per millorar la vida de la nostra gent.

Llegim que el desplegament del Govern al Penedès està en mans dels ajuntaments, que “han de cedir” despatxos a la Generalitat perquè desplegui, molt parcialment, els serveis nomenant directors generals. Que no tindrem personal propi, només tindrem els càrrecs de partits, i que l’administració continuarà repartida en les delegacions antigues, és a dir que l’administració ni serà més pròxima, ni serà més útil, ni més eficaç.

Per què el Govern del president Aragonès tracta diferent el Penedès i la seva gent, respecte a les altres vegueries? Per què en altres territoris la Generalitat posa espais i personal exclusius per un territori i al Penedès no? Fa sis anys que esperem, i ens diuen que encara ens toca esperar més.

Des del territori continuarem lluitant pel que ens mereixem, el delegat ens tindrà al seu costat.

Jaume Casañas

Cunit

FER UN COMENTARI