El celler de Sant Pau d’Ordal col·labora amb la cooperativa d’Iniciativa Social Actua perquè joves d’entre 16 i 18 anys puguin tenir una sortida laboral a la vinya

Aquesta primavera Albet i Noya i la cooperativa Actua, amb seu a Vilafranca, han iniciat una col·laboració per a la reinserció de joves amb risc d’exclusió social a la vinya. Fruit d’aquest acord, tres aprenents d’entre 16 i 18 anys s’han incorporat a les tasques de poda en verd que està duent a terme el celler amb un contracte de pràctiques de 80 hores. L’objectiu de la iniciativa és que aquests joves es puguin formar en les tasques de la vinya i puguin tenir una oportunitat laboral dins el món de la viticultura.

Actua és una cooperativa d’iniciativa social que, entre d’altres, treballa per la reinserció social i laboral de joves. Gestiona diferents centres residencials i pisos tutelats al territori i impulsa diversos programes d’assistència i acompanyament. Amb aquest projecte Actua pretén oferir una sortida laboral a aquests joves i tenint en compte la manca de mà d’obra qualificada a la vinya, ha començat a buscar acords amb diferents cellers de la zona. Albet i Noya s’hi ha sumat amb la intenció de vincular aquests tres joves al territori “seguint així els nostres valors de solidaritat i sostenibilitat”, expliquen des del celler.

 

FER UN COMENTARI