Albiren les primeres balenes de la temporada a la costa del Penedès

0
421
Exemplar de rorqual comú davant de la costa de Cunit. Foto: Oriol Giralt.

Les associacions Cetàcea i Edmaktub, encarregades d’investigar les poblacions de cetacis a la costa penedesenca, han confirmat l’arribada de les primeres balenes de la temporada. Va ser, de fet, el passat dijous quan l’equip de recerca de l’Associació Cetàcea va localitzar un exemplar de rorqual comú davant de la costa de Cunit, en el marc del seu projecte de Foto-Identificació. Els biòlegs van poder enregistrar imatges del que és el segon animal més gran del planeta, només superat per la balena blava.

Per la seva banda, el president de l’Edmaktub, Eduard Degollada, ha confirmat que des de l’entitat també han pogut albirar les primeres balenes a la zona del Garraf. Un fet que, segons els investigadors, demostra que la temporada s’ha tornat a avançar “a causa dels efectes del canvi climàtic i l’augment de la temperatura del mar”.

Les entitats, prudents

Els investigadors de les dues entitats asseguren que l’albirament d’aquestes balenes “no és garantia de res”. Temen que la sequera tingui efectes negatius sobre la quantitat d’aliment que els animals puguin trobar a la costa i apunten que els propers dies seran “molt importants” per saber si aquestes balenes es queden al Penedès durant la primavera o bé segueixen el seu camí cap al Golf de Lleó.

FER UN COMENTARI