Alumnes de l’Eugeni d’Ors solucionaran reptes empresarials reals en el 1r EugeniConnect

0
1401
Una setantena d'alumnes de cicles formatius i batxillerat participen en aquesta primera edició. // LA FURA

L’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca ha impulsat un nou projecte per als seus alumnes, l’EugeniConnect, que consisteix en resoldre reptes per millorar la sostenibilitat de tres empreses del territori.

El projecte, que rep el suport de l’Ajuntament i del Departament d’Ensenyament, s’ha iniciat aquest matí a l’edifici de l’Enològica i s’allargarà fins al mes de maig. La setantena d’alumnes de cicles formatius i batxillerat participants es repartiran en equips de tres i hauran de buscar solucions a sis reptes, presentats per l’empresa vitivinícola Familia Torres, la cooperativa d’iniciativa social Actua i la XTA (Xarxa de Telecomunicacions Alternatives).

Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, afirmava que l’Ajuntament està “molt satisfet que la iniciativa hagi sorgit del mateix institut” i agraïa la implicació d’agents del teixit empresarial, de la Federació Empresarial del Gran Penedès, de la Cambra de Comerç i de la Universitat Politècnica. Montfort ha desitjat sort als alumnes i els demanava que treballessin “de manera proactiva” i fessin tot el possible per “oferir solucions que puguin contribuir a resoldre reptes per millorar el món”.

Dolors Arbós, directora de l’institut, afirmava que aquest projecte “apropa els alumnes a la realitat del món laboral” i assegurava que “no hi ha mètodes més significatiu que els que sorgeixen a partir de reptes reals”. Arbós afegia que des de l’institut tenen “moltes ganes de veure la materialització dels projectes dels alumnes”.

Sis reptes, tres empreses

Josep Batet, membre de Familia Torres, demanava a l’alumnat que els ajudessin a millorar la sostenibilitat en l’enoturisme al territori, i que busquessin mesures per impulsar el servei de carsharing (lloguer per hores de cotxe elèctric per qui no disposi de vehicle) per tal de fer-lo arribar a més usuaris. Batet assegurava que des de Torres “vetllem per la cura del mediambient i anem implementant mesures a diari, com la incorporació de trens elèctrics que funcionen amb plaques solars al nostre centre de visites de Pacs”, però comentava que el servei de carsharing “és una opció sostenible i que funciona que malauradament encara és poc coneguda”.

Per la seva banda, Diego Muñoz de la cooperativa Actua proposava als alumnes el repte d’ajudar-los a buscar maneres de reduir l’impacte mediambiental de la seva empresa: “els darrers anys hem crescut en nombre de treballadors i hem obert més serveis: tenim més centres oberts i centres residencials per a infants i joves, i volem treballar per reduir l’impacte mediambiental en gestió energètica i de residus, entre altres”. Muñoz també proposava un segon repte: la cooperativa disposa d’una plataforma online, i demanava als alumnes que proposessin idees per tal de fer-ne una bona gestió interna i un ús correcte.

Finalment, el director de l’XTA Jordi Bastardas explicava que des de la seva empresa han contribuït a estendre la connexió a la xarxa a les zones rurals del territori, però ara tenen dos reptes a resoldre per tal de competir amb grans operadores: reduir la bretxa digital de la població i fomentar la personalització de l’atenció al client.

El concurs atorgarà un premi des de cadascuna de les empreses, que es donaran a conèixer durant les fires de maig d’enguany.

 

FER UN COMENTARI