Ametller Origen es reafirma amb el projecte d’agroparc a Gelida i Sant Llorenç

0
409

En relació al manifest fet públic per la plataforma, Ametller Origen es reafirma en el seu compromís d’impulsar un nou sistema de producció agroalimentària 100% sostenible i circular que no només respecti el territori si no que, sobretot, el revaloritzi. “Proposem implantar tota l’activitat agroindustrial en un terreny qualificat des de fa més de quinze anys com a polígon industrial, Can Juncoses. Amb la integració paisatgística i arquitectònica que hem dut a terme, millorem la proposta estandarditzada, situant el polígon industrial en el marge esquerre del torrent per respectar el connector ecològic”.

Segons Ametller, “el present i futur dels sistemes agroalimentaris passen per la circularitat de tots els processos i la utilització d’energies renovables”. En aquest sentit, segueix el comunicat emès per l’empresa, “l’Agroparc serà el primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu amb el qual evitarem l’emissió de 1.400 tones de CO2 a l’any”.

Finalment, el Grup Ametller informa que col·labora amb l’IRTA i amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat per impulsar el nou segell d’agricultura sostenible que garanteixi un baix impacte ambiental per reduir la petjada de CO2 i la petjada hídrica dels conreus. Pel que fa al cultiu de la vinya, recorda ja fa anys que treballa seguint els criteris de l’agricultura ecològica i que seguirà en aquesta línia.

FER UN COMENTARI