Aquest dissabte torna a Vilanova la Clàssica Isaac Gálvez

0
1155
Antoni Palacios, Blanca Albà i Débora Gálvez, dimarts en la presentació de la Clàssica Isaac Gálvez.

Es preveu que hi participin 200 ciclistes. De moment ja han confirmat equips del País Basc, Mallorca, Aragó, València així com un equip de la ciutat francesa de Marsella

Aquest dissabte 19 de maig se celebra la setena edició de la Clàssica Isaac Gálvez. Una cursa ciclista d’alt nivell, organitzada per la Unió Ciclista Vilanova, que, tal com ha recordat la regidora d’Esports Blanca Albà, ha esdevingut una cita molt important en el calendari esportiu de la ciutat.

La prova manté el recorregut de les últimes edicions: un total de 128 quilòmetres amb dos passos de meta voltant per la Múnia. Tal com ha explicat la directora tècnica, Débora Gàlvez, “es tracta d’un circuit molt exigent, amb uns desnivells que arriben al 16%, però que alhora permet gaudir d’uns magnífics paisatges entre vinyes del Garraf i el Penedès”.

La sortida de la cursa es donarà a 2/4 de 4 de la tarda des del davant del C.E.M Isaac Gálvez, amb arribada al mateix lloc al voltant de les sis de la tarda. Tot i que les inscripcions encara no estan tancades, es calcula que enguany la xifra de ciclistes arribarà als 200, el màxim permès en una competició d’aquestes característiques. De moment, ja han confirmat equips del País Basc, Mallorca, Aragó o València, així com un equip de la ciutat francesa de Marsella. Tots els corredors pertanyen a les categories d’elit Sub23 i Màster 30.

Una de les novetats d’aquesta edició és la creació d’un mallot que es concedirà al guanyador. Gálvez ha explicat que “el mallot porta franges arc iris del campió del món i el logo de la cursa. Volem que el guanyador no només s’endugui un trofeu, sinó també una peça de roba que amb el temps suposi un prestigi haver-la obtingut”.

Objectiu: puntuar per la Copa d’Espanya

El president de la Unió Ciclista Vilanovina, Antoni Palacios, ha recordat que des de l’organització continuen reclamant a la federació nacional que la Clàssica sigui puntuable per la Copa d’Espanya. “Tot i que fa anys que ho sol·licitem, haurem d’esperar. Mentrestant, agafarem equips francesos per internacionalitzar la prova i incrementar-ne el nivell”.

FER UN COMENTARI