Arrencada de llaços grocs, agressió i crema de contenidors i vehicles a Vilafranca

4
21738
Contenidors i vehicle cremats al carrer Mestre Recasens.

Aquesta nit, entre les 3 i quarts de sis de la matinada, l’autoanomenat Grupo de Liberación del Penedès (GLP) ha buidat Vilafranca de llaços grocs i de símbols de la repressió espanyola contra l’independentisme. El grup ha rastrejat bona part de la ciutat per retirar la simbologia que recorda l’existència de presos polítics. Tots ells anaven encaputxats, amagant la seva identitat.

A la plaça de la Vila, davant la capella de Sant Joan, hi ha hagut un enfrontament entre els membres del Grupo de Liberación del Penedès i un grup de persones que els estava gravant i havien trucat a la policia. Una d’aquestes persones ha intentat prendre’ls un dels pals llargs que tenen un ganivet a l’extrem i que utilitzen per despenjar pancartes. Els membres del GLP l’han estat agredint fins que ha arribat la Policia Local i els agents han identificat els agressors. Al migdia els Mossos d’Esquadra no havien rebut cap denúncia relacionada amb aquesta baralla.

És per aquests fets que avui a les 19h i a la plaça de la Vila s’ha convocat una concentració de rebuig a la violència i la impunitat feixista.

Cotxe cremant, de nit, al carrer Mestre Recasens (foto: Víctor Puig)

En paral·lel, i també entre les 3 i 2/4 de 6 de la matinada, hi ha hagut una crema de contenidors i nou vehicles aparcats a la via pública als barris del Poble Nou i Sant Julià. Els Mossos han confirmat que aquest acte de vandalisme no està relacionat amb l’activitat dels encaputxats del Grupo de Liberación.

Així, un home de 42 anys que anava cobert amb un mocador ha malmès nou contenidors, quatre cotxes que han quedat cremats completament i dos més que s’han cremat de manera parcial. Els llocs on s’han desenvolupat els fets són: carrers General Vallès/Dr. Fleming, Misser Rufet, Francesc de Paula Bové/Sant Julià, Assumpta Trens, Francesc Macià, Mestre Mestre Recasens, Tossa de Mar, Progrés i al parc de Sant Julià.

L’autor d’aquesta crema, que ja havia estat identificat anteriorment pels Mossos per practicar la indigència, ha estat detingut i se li ha incautat una motxilla amb elements incendiaris com caixes de llumins, un encenedor, boles de paper d’alumini i de diari i líquid inflamable.

4 COMENTARIS

    • ¡Buenos días! Nos gustaría que nos dijeras cuáles son las mentiras a las que te refieres, puesto que hemos elaborado esta noticia a partir de las informaciones de Mossos, los testigos, los vídeos y publicaciones del Grupo de Liberación del Penedès y un comunicado y los datos del Ajuntament (tanto las informaciones de los incendios como el conflicto a partir de las pancartas y lazos). Creemos que hacemos bien nuestro trabajo pero si hay alguna queja nos gustaría saber el porqué. ¡Muchas gracias!

  1. Quina manera de manipular! Si no fos per les subvencions ja estareu tots buscant feina, però d’una altre cosa, perque vaja manera de construir i redactar els titulars… Inútils!

  2. […] La Coordinadora Antirepressiva del Penedès ha reivindicat la “convivència i llibertat d’expressió” a Vilafranca després que membres del Grupo de Liberación del Penedés, col·lectiu que es dedica a retirar llaços grocs i pancartes en solidaritat amb els presos i preses polítiques en espais tant públics com privats, hagi denunciat els tres joves vilafranquins que la matinada del passat 26 de setembre van increpar la seva actitud. […]

FER UN COMENTARI