Autoritats i seguretat

1
197

Quan parlo d’autoritats em refereixo a les del meu entorn. Servidors públics, no se’ls veu per molts carrers, ni a peu, ni fora del cotxe patrulla. Parlo del dia a dia, no del mercadet, davant de les escoles o en esdeveniments puntuals. Les poques vegades que els veig, sempre segueixen la mateixa rutina, horari i ruta, circulant entre 40 i 60 km/hora i conversant. No se’ls veu sancionant conductors responsables de l’assilvestrat trànsit que patim, ni els vehicles que obstaculitzen el pas dels vianants, ni bicis i patinets per les voreres o contra sentit. De nit, ni t’explico.

Tots els infractors volen tenir la raó i m’amenacen o em perdonen la vida. Abans feia alguna foto, però ja no m’atreveixo. Tampoc servia per a res, a l’Ajuntament ni contestaven ni actuaven. Un regidor de Governació em va confessar que tenien problemes de falta d’efectius per absències i baixes laborals. També em va assegurar que es contractaria un superintendent que dirigiria el col·lectiu.

Sense garantir la seguretat ciutadana i viària, fa por sortir a caminar diàriament per “fer salut”. La seguretat és la part dels pressupostos que s’ha de prioritzar en lloc de les festes estridents per satisfer votants. El respecte s’ha de guanyar actuant quotidianament, presencialment, preventivament i reactivament. Molta gent passa de posar denúncies inútils. Ja sabem que és dur combatre la delinqüència, la droga “DO Polígon”, els lladres, ocupes, el botellot…, però és la seva feina i responsabilitat. De fet, els primers responsables de la meva percepció d’inseguretat són els alcaldes que nomenen o no cessen els regidors específics. La política partidista no ha de contaminar aquestes decisions.

Alguns municipis han contractat seguretat privada, m’imagino per què. Amb els Mossos no es pot comptar, no donen l’abast amb tota la gamma de màfies, bandes, droga, delinqüència múltiple.

Joan Pes

Sant Sadurní d’Anoia

1 COMENTARI

  1. Que quedi clar que són apreciacions subjectives observades en el transcurs de les meves activitats. El que si puc garantir és que ja fa anys que segueixen igual. Quan l’alcalde Amat ja ho havia reportat i exigit.

FER UN COMENTARI