Baix Penedès, només juliol i agost

0
160

L’altre dia sortia la notícia que un municipi de la Costa Daurada, que evidentment no és al Penedès, ja contractava pels dies de Setmana Santa socorristes aquàtics per a les platges del municipi. És obvi que aquesta és una bona estratègia que té el seu cost, però és la part pràctica de tota aquesta campanya que posem en general “Baix Penedès, tot l’any”. I doncs, perquè això sigui així i no quedi emmarcat en un parell de mesos i escaig, s’ha de treballar en aquesta línia. Possiblement al principi serà una feina dura, però a poc a poc es poden anar canviant els hàbits que poden repercutir favorablement en el nostre turisme i, de retruc, en la nostra economia.

Al costat d’aquests dos mesos d’estiu que són la part central de la nostra promoció a segones residències i turistes, tenim un parell o quatre mesos com poden ser juny, maig, setembre i octubre, en què es pot treure molta rendibilitat de les nostres potencialitats. Ja es treballa en aquesta línia, però hauríem de fomentar aquests mesos a mig camí entre la calor i el fred, que curiosament és quan s’hi està millor a casa nostra.

Posar un festival musical a Coma-ruga un cap de setmana d’agost no crec que sigui el més indicat perquè aquests dies, sense cap cosa extra, ja tenim una afluència important més que assegurada. El que hagués estat ideal és col·locar aquests dos dies de concerts intensos a la platja al mes de setembre o al juliol, però dins el mes d’agost podem arribar a la saturació amb unes conseqüències incertes que tots més o menys podem intuir sense tenir gaire imaginació.

Hem d’anar buscant formes perquè la gent que ens visiti es vagi repartint al llarg de l’any. Comarques com el Priorat i la Conca de Barberà ja ho fan sense saturacions ni platja.

FER UN COMENTARI