Barri de l’Espirall

0
153

Segurament algú es pregunta el perquè de dues associacions veïnals al barri. Intentarem explicar-nos a partir de la salutació al programa de les festes del barri que signa l’AAVV: “…tal com preveia el Pla de Barris… tenim els carrers i places ben endreçats i tots els equipaments públics necessaris per gaudir d’una bona vida de barri”.

Algú té dubtes de com estan de deixats els carrers i les voreres de Vilafranca? Quanta gent ha caigut? Doncs l’Espirall no ha estat una excepció.

Al carrer Acedo dues veïnes van caure al mateix lloc, ambulància i denúncies. No s’ha reparat. Heu vist a les places del barri la gent asseguda a terra per poder parlar en grup, ja que al banc només n’hi caben tres o quatre? Espai La Nau per a joves, tancat per a ús del barri. Locals de la plaça del Dr. Bonet, tancats. Alguns, cedits a entitats en exclusiva, i la nostra associació té dificultats perquè se li cedeixi un espai adient. Després de moltes demandes es va obrir la pista del Pau Boada. Tancada a l’estiu. Quina atenció tenen a l’estiu els infants que durant el curs tenen beques menjador, i quants van als casals d’estiu? I la sala d’estudi que no existeix, o la sala de lectura-biblioteca, projecte presentat a l’Ajuntament i que no obtenim cap resposta.

I segueix la salutació parlant del comerç: “Altres camins encara falta explorar-los, com tenir un comerç potent que doni servei a tota la gent i no només per uns col·lectius determinats, perquè això fa que tinguem un comerç cada dia més escarransit i el barri se’n ressent”. Sincerament, no coneixem ningú a qui se l’hi hagi negat l’entrada a cap comerç del barri.

Molta gent estima el barri i la seva diversitat, i des de l’associació seguirem treballant perquè l’Espirall sigui més inclusiu i igualitari, i tothom hi és convidat a participar-hi.

Teresa Baqués

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI