Som amics de la infància, vam estudiar junts durant 13 cursos, a casa sempre vam comprar a la seva botiga, al ‘Preko’, i de més grans ens vam retrobar de nou. La Rosa i el Tomàs el van fer fort, tant a ell com als que vam conviure amb ell. Malgrat patir paraparèsia espàstica bilateral, una afectació que li condiciona les extremitats inferiors a l’hora de caminar, des de ben petit va jugar a futbol, feia educació física com el que més i al final, el què per molts hagués sigut una mancança, per tots va esdevenir normalitat.

Ja de grans, amb el Toni, la Maria, la seva dona, i la Mireia vam compartir sopars que sempre recordaré, van arribar en el moment just. Recordo quan ens va explicar que tornava a nedar, per fer esport i perdre uns quants quilos. També que miraria de tornar a competir. Quan era més jove li havien proposat competir en natació adaptada però ell no volia. Uns Jocs Paralímpics, els de Londres, li van despertar el cuquet de nedar i sí, quatre anys després, ell s’ha fet amb el bitllet per ser a Rio.
Va començar a competir, a guanyar curses, a pujar al podi, a penjar-se medalles d’or i a trencar rècords d’Espanya en múltiples disciplines. Aquí va començar a veure que això no era només fer esport, sinó que podria aconseguir alguna cosa més. Els seleccionadors catalans i espanyols van fixar-se amb ell. Va ser un dels seleccionats per l’Europeu d’Eindhoven i va tornar amb una medalla de bronze als 4×100 estils. L’any 2015 va ser reconegut com a millor esportista individual masculí de Vilafranca del Penedès i al 2016 serà a Rio de Janeiro.

Recordo el dia en què ens vas dir que volies apostar per la natació. Eres gran per aquesta modalitat, tenies una feina i t’havies casat. Pensava que podies fer esport però que apostar-hi era una bogeria. Et veia il·lusionat i hi creies però tenia dubtes que això es pogués fer realitat. Avui estic content perquè m’he adonat que estava equivocat. La teva voluntat, esforç, dedicació, renúncies, aposta pel teu projecte en la vessant professional i familiar han acabat sent claus i sobretot el desig de fer realitat el teu somni.

FER UN COMENTARI