Brutícia a les platges del Vendrell

0
68

Que en gairebé sis quilòmetres de platges al Vendrell no funcioni cap dutxa pública no deixa de ser una cosa “anormal”. També és anormal que hi hagi menys papereres que abans, i que hi hagi trams on no n’hi hagi cap, si tenim en compte que ara no passa cap màquina de la neteja. Si només hi ha neteja a mà en sis quilòmetres de platja, com ha d’estar?

Un servidor hi va treballar onze anys (cinc amb Cosbapsa i sis amb FCC) a les platges. Era a partir de Sant Joan i fins a setembre, que es passava la màquina cada dia, més de sis hores des del port de Coma-ruga a Roda, i més de sis hores des del port de Coma-ruga a Calafell. Conclusions: abans que es passava cada dia les màquines es treia molta porqueria (burilles, papers, plàstics, pedres, fins i tot alguna moneda); avui, del que està tapat a la sorra no es treu res. I si no hi ha papereres? Doncs un forat a la sorra i llestos.

Anant de Sant Salvador a Calafell, a mà dreta, al torrent de la Bisbal, hi havia un aparcament força gran; a vegades hi passava alguna estona traient pedres grosses, i altres, per tenir-lo en condicions. Avui fa pena, fins i tot si acabes d’esmorzar i passes per aquest tros pot ser que “canviïs la pela” de la “pudor” que se sent. Jo estic totalment d’acord que s’hagin de respectar les Madrigueres, però la part esquerra del torrent també podria servir a l’estiu per aparcar, i no estria brut. Tot plegat són quatre mesos com a molt, i es donen més facilitats als que van a banyar-se per poder aparcar el cotxe.

Josep Mallofré “Camat”

El Vendrell

FER UN COMENTARI