Cal repensar-se des de les AAVV?

0
177

Passades les festes dels barris, voldria agrair la feina feta per les diferents juntes per organitzar-les, segurament amb el propòsit de col·laborar a fer barri.

Amb diners públics es paguen els locals i l’Ajuntament cedeix el seu ús a les juntes de les associacions de veïns. Altres entitats legalment constituïdes segurament també tenim coses a dir i necessitat d’espai per reunir-nos, poder atendre les demandes veïnals, armari per deixar documents i bústia per rebre la correspondència. Però la realitat és que no se’ns posa gens fàcil.

Les AAVV van néixer sense el suport de les administracions i sense uns lligams que quan es donen, a la llarga et condicionen. Poden ser un interlocutor entre els barris i l’Ajuntament? Segurament que sí, però segurament no l’únic.

Em pregunto que si la festa és pel barri, cal que l’alcalde intervingui després del pregó? Fa més de trenta anys la banda de música interpretava els Segadors, l’himne d’Extremadura i d’Andalusia com a benvinguda als nouvinguts, i així es continua fent. Veïns i veïnes que fa més de 40 anys que convivim, i ningú ens pregunta quin és el nostre origen. Junts vam votar l’1-O, som coneixedors del que es viu al país i ens trobem cada dia al carrer, les escoles i les places del barri.

I també em pregunto: qui són ara els nouvinguts? Diria que gent d’altres cultures i d’altres països. Haurem entre tots de pensar si els facilitem els espais necessaris per expressar les seves cultures, participar del dia a dia del barri i de la nostra festa.

Teresa Baqués
Vilafranca del Penedès (barri de l’Espirall)

FER UN COMENTARI