Calafell, Cunit i el Vendrell, entre els cinc municipis de Catalunya amb més augment de població

0
488

Els tres municipis costaners del Baix Penedès es troben entre els cinc de Catalunya on el 2020 més hi va augmentar la població, en nombres absoluts. Així, després de Sant Cugat del Vallès, on la població va augmentar en 1.035 habitants, s’hi situen Calafell (+832), Sitges (+664), Cunit (+548) i el Vendrell (+518), segons dades facilitades per ACN, a partir dels padrons municipis de l’1 de gener de 2021.

Coincidint amb el primer any de pandèmia, la Cerdanya va ser la comarca catalana que va registrar un ascens percentual més pronunciat de residents (+3,8%), mentre que el Baix Penedès lidera el rànquing en xifres absolutes, amb 2.636 habitants nous.

En el cas de Calafell, el segon municipi del país que més creix, la població ha anat augmentant a raó de mil habitants per any durant els darrers quatre anys, si bé el 2020 es va evidenciar que el ritme frenètic es va començar a desaccelerar. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ho atribueix a moviments migratoris, accentuats pel confinament per la covid.

FER UN COMENTARI