La Confraria del Cava va investir divendres la cuinera Carme Ruscalleda, l’única dona al món que posseeix set estrelles Michelin, com a Dama Confrare d’Honor. Ruscalleda, que enguany exerceix d’ambaixadora de Catalunya com a regió gastronòmica, va rebre aquest reconeixement en el marc de la Investidura Tardoral celebrada a Torre-ramona. La xef del restaurant Sant pau va animar als cavistes a potenciar el consum de l’escumós fora dels àpats assenyalant que “és molt bo a deshora” i va assegurar treballar amb “honestedat i il·lusió” juntament amb el sector per donar a conèixer el producte.

La Confraria va investir també set Confrares de Mèrit. Es tracta de Pedro Ballesteros, únic Master of Wine espanyol, el cantant i actor Joan Dausà, el còmic Fel Faixedas, el pintor Josep Muscardó, Josep Pelegrín, millor sommellier de l’Estat 2016, el presentador de televisió Espartac Peran i Gregori Salas, fundador de l’Associació Tour Gastronòmic. Enguany també s’ha iniciat una sèrie de reconeixements a la trajectòria de diferents cavistes. El primer a ser guardonat ha estat el president d’Honor de Freixenet, Josep Ferrer, que ha estat el gran artífex de la internacionalització de Freixenet, i per extensió de tot el sector del cava.

Visiblement emocionat per haver rebut la insígnia d’or i diamants de la Confraria, Josep Ferrer s’ha excusat davant una sala plena de gom a gom dient que no és un gran orador, però assegurant que això no l’ha impedit vendre milions d’ampolles de cava. El president d’honor de Freixenet ha agraït el reconeixement i ha apuntat que espera seguir treballant pel cava tots els anys que li queden per endavant. dsc_6946dsc_6969dsc_7436dsc_7495

FER UN COMENTARI