Caminant pel Penedès

0
172

Un cop a la setmana, normalment el divendres, sortim a caminar per qualsevol dels molts i interessants indrets del Penedès. La setmana passada vam fer cap al Castellot i els seus voltants. Felicitem l’Ajuntament de Castellví de la Marca per la molt bona restauració del Castellot, que els penedesencs s’haurien d’apropar a contemplar. I voldríem que ben aviat fos completada la restauració del conjunt amb la de la capella, tot i que ens fem càrrec de la seva dificultat i sabem que per a aquestes coses sempre hi ha pocs calés.

Tanmateix, ens hauria agradat que s’hagués aprofitat l’avinentesa per senyalitzar el camí, corriol, que porta al “Monòlit inclinat” (una gran roca recolzada a la muntanya que fa aquesta impressió). És molt interessant de veure-ho per qui li agradi la natura, els seus accidents, les seves curiositats. Un cop posats, hem de dir també que és molt lamentable que la institució responsable vagi triar la cúpula, el sostre de la capella romànica, per posar-hi un senyal geodèsic.

Tot plegat no vol treure cap mèrit a la restauració feta per l’esmentat Ajuntament, tot al contrari, volem esperonar a fer-ho a tots els altres ajuntaments que tenen restes tan interessants o més del nostre patrimoni… a punt de desaparèixer. Un exemple? L’església de Santa Margarida, del municipi de Santa Margarida i els Monjos.

Josep Roig – Josep Vallès

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI