Campanya Adeu plàstics

0
183

 

Darrerament hem vist publicades notícies sobre la campanya “Adeu plàstics!” de l’Ajuntament. Des de Vilafranca en Comú volem felicitar l’equip de govern per tirar-la endavant i contribuir a la reducció de plàstics d’un sol ús.

En cap de les notícies publicades, però, es menciona que aquesta proposta prové d’una moció de VeC, aprovada per tots els grups menys el PP el juliol de 2018. Bé, l’Ajuntament no és només el partit o partits que governen, sinó també els partits de l’oposició, amb les seves aportacions. Per tant, felicitem també l’equip de govern perquè per fi tira endavant una moció de l’oposició. És habitual aprovar-les i després no executar-les, en tenim uns quants exemples.

La campanya és molt necessària, només cal mirar al nostre voltant per adonar-nos que el problema afecta la salut del planeta i dels seus habitants. L’ús del plàstic és insostenible i ha arribat al límit, en bona part perquè durant molts anys els governs han ignorat els partits i les associacions ecologistes que ja preveien aquest desastre.

Des de VeC continuarem fent propostes que beneficiïn els vilafranquins i les vilafranquines, treballant per lluitar contra el canvi climàtic, la reducció de residus, per l’ús d’energies renovables, una sobirania energètica o un pla de mobilitat sostenible.

Desitgem que les pròximes eleccions municipals portin un canvi de rumb en les polítiques de l’Ajuntament, que evitin haver d’actuar en situacions límit. Sobretot en temes socials i mediambientals, volem anar un pas per endavant.

Xavier Peñafiel Gil

Representant de Vilafranca en Comú al Consell Municipal de Medi Ambient

FER UN COMENTARI