Canyelles es suma a la senyalització vial per a persones amb TEA

0
213
AJUNTAMENT DE CANYELLES

El municipi de Canyelles ha instal·lat pictogrames als passos de vianants propers als centres educatius, zones esportives i espais concorreguts per fomentar l’autonomia de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Aquestes imatges, acompanyades de les instruccions, indiquen els passos a seguir abans de creuar un pas de vianants: primer cal aturar-se, mirar a ambdues bandes, esperar que els cotxes s’aturin, i finalment creuar. La seqüència en forma de quatre pictogrames contribuirà a fer dels carrers un espai més segur per les persones amb TEA, i també per als infants en general.

L’Ajuntament anirà augmentant el nombre de passos de vianants amb pictogrames.

La iniciativa s’emmarca en el Pla de Seguretat Viària de l’Ajuntament de Canyelles i vol donar visibilitat al col·lectiu TEA, fomentar la seva autonomia i seguretat viària, com a municipi inclusiu i igualitari. L’acció s’ha dut a terme, seguint el mateix procediment que en altres municipis de la zona, en col·laboració amb l’entitat Autisme amb Futur, de referència per a moltes famílies al Garraf i al Penedès.

FER UN COMENTARI