S’acaba de presentar un nou servei enoturístic que, a la vegada, s’obre a tota la ciutadania. Es tracta de MEC, un carsharing (cotxe compartit) de vehicles elèctrics. La iniciativa s’emmarca dins La Carretera del Vi, la ruta enoturística que uneix Sant Martí Sarroca i Sitges i que transcorre per set municipis i tretze cellers. L’objectiu és que qualsevol visitant tingui l’oportunitat de fer aquest recorregut amb un vehicle elèctric que pugui recollir en qualsevol dels punts de la ruta.

Per tirar endavant el projecte, s’ha comptat amb el suport de Nissan. A més, tal com ha explicat Josep Batet, de La Carretera del Vi, “per oferir un servei eficient necessitem tenir una flota important, per això hem parlat amb cellers i ajuntaments perquè s’hi adhereixin i puguin oferir el carsharing a tota la ciutadania”. De moment, s’hi han sumat quatre municipis (Vilafranca, Sitges, Canyelles i Olèrdola), així com Bodegas Torres.

Amb aquesta iniciativa, La Carretera del Vi esdevé la primera ruta enoturística dotada de mobilitat elèctrica de tot l’estat.

Roda de premsa de presentació del carsharing a Vilfaranca.

4 vehicles a Vilafranca
Més enllà de l’interès pel sector enoturístic, aquest servei de carsharing s’obre també a tota la ciutadania. És per això que MEC compta, de moment, amb una flota de dotze vehicles, quatre dels quals es troben a Vilafranca, a l’aparcament soterrat de la Rambla de Sant Francesc, disponibles per a qualsevol ciutadà. I és que a l’octubre, l’Ajuntament de Vilafranca va col·laborar amb MEC en una prova pilot. D’aquesta manera, un vehicle de la flota es va posar a disposició dels treballadors del consistori que haguessin de desplaçar-se, per motius laborals, amb vehicle. L’experiència, expliquen Ajuntament i responsables de MEC, va ser molt positiva i per això ara des de l’Ajuntament s’aposta per aquest servei.

“Es tracta d’un servei que tothom pot requerir en moments determinats, per això s’obre a tota la ciutadania”, explica Joan Nicolàs, un dels impulsors de la iniciativa.

Reserva a través del mòbil
El funcionament d’aquest carsharing és senzill. Per poder utilitzar un dels vehicles primer cal registrar-se a través del web www.meccarsharing.com. A continuació cal descarregar-se una aplicació al telèfon mòbil mitjançant la qual es fa la reserva. Els vehicles estan sempre carregats i tenen una autonomia d’entre 150 i 200 km. Per accedir al servei cal subscriure’s (10 €/mes) i el preu és de 5€/h amb un màxim de 50€ per tot el dia; per aquells que utilitzin el servei només de forma puntual i no siguin subscriptors, el preu és de 10€/h amb un màxim de 70€ per a tot el dia. Nicolàs ha afirmat que les tarifes són raonables “tenint en compte que el vehicle disposa d’assegurança, està carregat d’energia, els peatges són gratuïts i alguns pàrquings també. A més hi ha un servei tècnic que resol les incidències de forma eficient” ha conclòs.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat la practicitat del servei i l’ha posat com a exemple de l’aposta el consistori fa per una ciutat saludable, neta i moderna. “Una vegada més, l’enoturisme beneficia als ciutadans del territori que poden gaudir de serveis com el de carsharing” ha explicat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI