El Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha adherit al projecte MEC Carsharing, un sistema de lloguer de vehicles 100% elèctrics. El projecte, que va néixer arran de la iniciativa turística de La Carretera del Vi, s’ha estès a tot el personal del Consell que necessiti desplaçar-se amb automòbil.

Per Iñaki Antía, de MEC Carsharing, l’adhesió del Consell suposa una ampliació del servei, que actualment ja ofereix els seus vehicles elèctrics a la ciutadania de Sant Sadurní d’Anoia, Sitges i Vilafranca del Penedès. A partir d’ara, els treballadors del Consell que ho sol·licitin podran utilitzar aquests vehicles per treballar i estalviar aparcament i combustible; i a més a més tindran un descompte per al seu ús particular.

Sergi Vallès, alcalde de Torrelles i president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, ha volgut destacar la importància d’aquesta col·laboració pel què fa al foment del turisme sostenible, aspecte que també valorava l’alcalde de Guardiola i president del Consell, Xavier Lluch: “aquesta adhesió obre oportunitats d’estalvi als nostres treballadors i alhora promociona la idea d’un Penedès net i sostenible, amb l’Administració del territori com a model a seguir”.

El preu mensual del servei és de 10 euros i cal registrar-se a la pàgina web meccarsharing.com // LA FURA

L’empresa de carsharing té 3 cotxes al pàrquing de la rambla de Sant Francesc de Vilafranca, que es gestionen a través d’una aplicació per a smartphones per evitar, així, utilitzar claus o targetes de crèdit. Els vehicles duen publicitat de La Carretera del Vi, cosa que ajuda a promocionar el turisme del Penedès.

Un exemple de la sostenibilitat d’aquests automòbils són els resultats que, de moment, s’han observat amb l’ús que hi dona l’Ajuntament de Vilafranca: segons Antía han aconseguit estalviar unes 2,5 tones d’emissions de CO2.

 

Imatge principal: Xavier Lluch (president CCAP), Sergi Vallès (president Consorci Promoció Turística del Penedès) i Iñaki Antía (MEC Carsharing) al castell de Sant Martí Sarroca.

FER UN COMENTARI