Carta d’agraïment als Xicots de Vilafranca

0
112

Vull agrair els Xicots de Vilafranca el record que han tingut sempre pels fundadors i pels respectius representants que han anat passant al llarg d’aquests 40 anys d’història de la colla. Durant aquest llarg camí han donat un bon exemple al territori. Han estat constants, perseverants i disciplinats. Han tingut com bandera l’ètica i l’estètica i per aquest motiu ens han fet sentir orgullosos de portar en el nostre cor la camisa rosada dels Xicots.

Em consta que mantenir la flama viva durant tants anys no ha sigut fàcil. Hi ha èpoques en què sembla que l’horitzó i els nous reptes queden lluny, i és en aquests moments quan es demostra la solera de la colla. Tot just ara venim de moments complicats i el vostre col·lectiu ho ha patit en primera persona. Però el vostre entusiasme i la vostra il·lusió fan que en diades com la del Joan Sol i en les diferents actuacions que teniu per aquesta temporada es demostri la grandesa de la colla.

M’agradaria dir-vos que en la meva vida només he portat una camisa. Va ser en la primera etapa de la colla i de forma continuada… Després ho he fet quan he pogut, però us puc ben assegurar que soc una gran ambaixadora dels Xicots de Vilafranca allà on es parli del fet casteller. Sou treballadors, insistents, acollidors i un gran exemple de cohesió. No tan sols pel territori sinó també pel planeta, fent que aquells que venen d’altres països puguin portar una part essencial del nostre país a les seves entranyes i de la mà dels castells conèixer les nostres costums, tradicions… En definitiva, conèixer Catalunya. 

Felicitats per aquests 40 anys! Que en els anys vinents tingueu la força necessària, l’equilibri d’enlairar estructures sensates, el valor de provar nous castells i el seny de portar la camisa dels Xicots amb dignitat arreu de Catalunya i el món. Felicitats Xicots de Vilafranca! 

Mar Roca Sol, neta del Joan Sol

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI