Carta oberta al regidor de d’Igualtat

0
544

Senyor Soriano, li dirigeixo aquesta carta al fil dels actes del 25N, vista la controvèrsia que s’ha creat amb aquesta doble agenda, per una banda la societat civil i per l’altra, la institució que vostè representa.

La primera reflexió és sobre com ha perfilat aquesta agenda d’actes, contraprogramant en comptes de trobar un fil vertebrador amb les entitats que treballem dia a dia la xacra de la violència masclista. El regidor de Participació Ciutadana i d’Igualtat no ha estat massa encertat fent actes conjunts. Si no podia ser, com a mínim fer-los sense trepitjar el de les entitats civils. No oblidi que els recursos de l’administració són una eina per la ciutadania; per tant, s’ha de treballar amb ella i vostè porta el pes de dues regidories clau, que tenen com a fil conductor la participació. En la meva humil opinió, contraprogramar no és una bona estratègia ja que lluny de construir ponts, potser dinamita els existents.

També caldria dir que el 25N és un dia massa important com per haver complert el calendari de plens municipals i fer-lo el dia 18, en comptes del 25, que no tocava. Això ho hauria d’haver lluitat vostè, senyor Soriano, per què la institució i els seus representants haurien d’haver estat lliures per dedicar-se als actes de lluita contra la violència envers les dones, i no tenir tancats els regidors a la sala de plens.

En relació a l’elecció de l’Àngel Tobies convertit en dona com a logotip del cartell, en la meva opinió no pot reflectir l’esperit de lluita de les dones contra la violència masclista ja que l’església és el pilar fonamental on descansa la institució del patriarcat. Tan sols cal escoltar alguns dels seus capitostos per adonar-se que està molt lluny de ser un element de lluita contra aquest problema.

Pel que fa a l’ús de la paraula “Vendrellencament”, penso que un eslògan de les festes de Santa Anna no hauria de ser utilitzat per impulsar un dia com aquest. Estem parlant de dones assassinades, no celebrem cap festa.

Antonio Garcia Leal

Secretari de l’AVV Tancat III del Vendrell

FER UN COMENTARI