Cau un un 25% la producció de la DO cava, però es manté la qualitat

0
546
FOTO: GEMMA SÁNCHEZ-ACN

Dilluns 5 d’octubre, el Consell Regulador del Cava va donar per tancada oficialment la verema 2020 i va fer balanç de la que ha estat la campanya més primerenca dels últims anys.

Segons els Serveis Tècnics del Consell Regulador del Cava, enguany la producció ha disminuït un 25% de mitjana respecte a la verema anterior, tot i que el raïm obtingut ha estat de bona qualitat. Aquesta caiguda ha vingut donada per la plaga de míldiu i per la limitació del rendiment de 10.000 quilos per hectàrea aprovada pel Consell Regulador. Les comarques de l’Alt i Baix Penedès és on la disminució de la producció s’ha fet més evident en ser les que més vinyes ecològiques reuneixen i, per tant, més afectació han patit pel míldiu. En termes generals, la verema de la DO Cava ha estat de 240 milions de quilos de raïm, davant els 322 milions de l’any passat.

Més verificadors

Respecte a la qualitat, des del Consell Regulador de la DO Cava s’insisteix en la tasca dels verificadors com a factor d’èxit per certificar “les exigents normatives de qualitat i garantir l’excel·lència i origen dels raïms”. En aquest sentit, enguany hi ha hagut 90 verificadors, una xifra rècord, també s’ha creat un centre de coordinació per coordinar la seva tasca i s’han aprofitat les noves tecnologies amb aplicacions específicament dissenyades per a la verema.

FER UN COMENTARI