Cavatast amb més espai, zones de relax i gastronomia potenciada

0
323
El regidor Ton Amat i l’alcalde Josep M. Ribas, franquejats per representants de Som Sant Sadurní i de la Confraria.

Dimecres es va presentar al CIC Fassina la 23a edició del Cavatast de Sant Sadurní, que s’escaurà el primer cap de setmana d’octubre, del dia 4 al dia 6, amb diverses novetats. La fira de referència del cava, a la capital del cava, atresora uns números que la situen entre les fires més atractives de la vegueria Penedès: 32.000 visitants, 41.000 degustacions de cava, 22.000 de gastronòmiques, un grau de fidelització de públic del 70% i un impacte econòmic total de 3,4 milions d’euros.

26 caves amb estand

Com és habitud, els estands de les caves s’ubicaran a la Rambla Generalitat. Enguany seran 26, deu menys que l’any passat, en consonància amb la tendència a la baixa de fires d’altres municipis. Per voluntat pròpia, perquè l’Ajuntament els ho ha ofert, no hi seran enguany les caves que l’últim any han sortit de la DO Cava. La presència de menys estands permetrà, en primer lloc, la creació d’àrees de consum i repòs a la zona firal, amb música chill out per a ús exclusiu de la clientela del Cavatast. Unes àrees de botes de vi que estaran a tocar dels quatre restaurants sadurninencs que hi serviran les seves degustacions; també hi haurà estands de cansaladeria, pastisseria i xocolateria.

Una altra novetat serà l’expedició d’un únic tiquet de cava i gastronomia, al preu de sis euros, que dona dret a quatre tiquets (la copa Riedel en valdrà cinc). El nou sistema permet comprar tiquets prèviament a la Fassina, presencialment, per telèfon o correu electrònic, sense haver de fer cues.

El Cavatast també tindrà el seu punt lila, bus llançadora des de l’estació de trens fins a la plaça Pont Romà, tallers infantis, l’scape room “El millor cava del món dissabte al vespre a la Fassina; tastos, maridatges, etc. Com a complement, Roger Mas oferirà divendres a la nit un maridatge musical amb quatre caves, divendres; i dissabte al vespre hi haurà un tast de la Festa de la Fil·loxera, amb correfoc des de la plaça de la Vila fins a l’Era d’en Guineu.

També serà complementàries al Cavatast les activitats que organitzen Som Sant Sadurní i la Confraria del Cava. L’associació de botiguers organitza per sisè any la mostra de botigues al carrer, amb una quinzena de botigues; el Cava Shopping Day durant tot el diumenge; i per primer cop, una desfilada de moda a la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, a més de la mostra d’artesans, amb una cinquantena de parades. I els confrares cavistes s’agafen l’any del seu 40è aniversari com un any d’impàs, de reflexió sobre el futur de l’entitat. No hi haurà acte lluït durant el Cavatast a la plaça de la Vila, en solidaritat amb la pagesia, però sí presentaran el cartell, el programa i l’audiovisual del 40è aniversari.

FER UN COMENTARI