Cineclub Vilafranca compleix 50 anys

0
1625
Maria Olivella, Manel Balaguer, Josep Ferret i Rosa Colet, presentant els actes de l'aniversari.

50 anys d’activitat ininterrompuda per una entitat com Cineclub Vilafranca no és poc. Una associació de cinèfils que s’ha caracteritzat des del primer dia per la seva voluntat de fer programació regular i en espais de cinema, i que també s’ha vist amb la “responsabilitat” de convertir-se en exhibidors, trencant amb la disjuntiva “d’arribar al gran públic sense perdre qualitat”, segons relata el seu president actual, Manel Balaguer.

50 anys equival a diverses generacions de vilafranquins, de penedesencs, als quals se’ls ha “garantit” la possibilitat de veure bon cinema, diu Balaguer, i això “té molt de mèrit”. Un mèrit que s’atribueix a la quarantena de persones que al llarg de mig segle han passat per la junta de Cineclub, encapçalada successivament a la presidència per Cisco Olivella, Rosa Colet, Josep Ferret, Josep M Escofet i Manel Balaguer.

Per celebrar l’efemèride es programaran diversos actes al llarg de l’any, entre els quals música en directe relacionada amb cine i acompanyada de projeccions, un acte relacionat amb el cine dins del Vilapensa o una preestrena dins del Most Festival. El primer serà un acte el 25 d’octubre al cinema Kubrick amb parlaments i la projecció d’El héroe del río (de 1928), de Buster Keaton.

FER UN COMENTARI