Comença la restauració del Barri Vell de Sant Pere de Riudebitlles

0
659

Ahir dilluns s’iniciaven a Sant Pere de Riudebitlles les obres de la primera fase de restauració del Barri Vell, ubicat al centre històric del municipi. La restauració d’aquesta zona afectarà el carrer Major fins el Casal dels Marquesos de Llió i el carrer del Call, però no serà fins passades les festes que es procedirà a l’aixecament dels carrers, cosa que provocarà alguns talls de circulació.

1000 anys d’història

L’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles ha comunicat que, segons els estudis realitzats, l’any 917 ja hi havia al municipi una església dedicada a Santa Maria i a Sant Pere, que va ser donada al municipi el 1012 pels senyors de Cerdanya Guifré i Guisla. Segons l’ens, la singularitat d’aquestes obres és que es duran a terme en aquest nucli històric.

A més, la història del municipi va estretament lligada a l’aigua des de fa més de cinc segles, i la situació de les cases i els carrers s’ha establert en funció del fluir de les sèquies i els canals d’aigua. L’aigua recorre el centre urbà de manera invisible i segueix regant els horts que encara resisteixen el creixement urbanístic. La remodelació dels carrers del centre ha de servir per restaurar-lo, realitzar cales i instal·lar senyalització i aportar material.

FER UN COMENTARI