Confusió i festa

1
201

Embolics amb l’AstraZéneca, incògnites sobre la vacunació mixta, franges d’edat, confinaments, barra lliure amb les mascaretes, el fiasco dels rastrejadors, ball d’horaris de restaurants i aforaments, nombre de persones per grups i desesperació perquè vingui el turisme low cost. Totes incongruències de Salut amb l’excusa que mana Madrid. En canvi, altres comunitats van a la seva.

L’única bona notícia és la treva que ens fa el virus a l’espera que arribin noves variants més agressives. M’alegro pels sanitaris, si tenen un respir. Espero que Argimon ho faci millor. Lamento que premiïn la Vergés amb una conselleria i em frustra que el conseller Chakir El Homrani vagi a la paperera de la història sense conseqüències després de la mortalitat a les residències.

Mentrestant, pensant en la fita de la immunitat de ramat (bon nom), Salut va darrere de vacunar tots els joves, però no els pot obligar, si no volen. Sort que són de franc. Hi ha prevista una repesca dels no vacunats?

Salut no se’n sortirà a menys que s’exigeixi la vacuna (no un test) per fer activitats com l’Erasmus, viatjar i volar low cost o anar de discoteques, festivals i concerts electrònics. No confondre amb concerts de música culta.

Molts d’aquests joves prediquen una justificació per anteposar la festa, les concentracions, els botellons i la droga, per damunt de la vacuna i la precaució de contagiar-se i contagiar: la famosa epidèmia de “salut emocional”, de procedència hormonal, no viral. Una justificació molt perillosa. Una noia d’uns vint anys, portaveu dels seus, ho va argumentar així per la tele amb tota la barra. Els sanitaris i els veïns perjudicats no crec que estiguin d’acord amb el seu diagnòstic. Són opcions que tenen molt a veure amb la qualitat del seu futur, responsabilitat exclusiva d’ells.

Joan Pes Castell
Sant Sadurní d’Anoia

1 COMENTARI

  1. Un altre dels hormonats del botellot, saturat de festa, alcohol i farlopa, reclamava “¡libertad!”.
    Que no els passi res el dia de demà.

FER UN COMENTARI