El Consell del Cava lliura els segons Premis Excel·lència Cava

0
1482

La DO Cava va lliurar dimecres al vespre al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca la segona edició dels Premis Excel·lència Cava, que distingeixen anualment quatre persones que han destacat en algun àmbit relacionat amb el sector. L’han guanyat Joan Juvé (Premi Trajectòria), membre del Consell Regulador des de la seva fundació l’any 1993 i cavista que sempre ha orientat el seu producte cap a la màxima qualitat; Josep Buján (Premi Enologia), enòleg jubilat de Freixenet i persona que més ampolles ha elaborat (més de 4.000 milions); el pagès de Font-rubí Esteve Raventós (Premi Viticultura), per la seva passió en el treball de la vinya, que li ha fet valdre el motiu de “jardiner de la vinya”; i el periodista Ramon Francàs (Premi Divulgació), per la continuada tasca de difusió del cava i del seu sector a través de La Vanguardia.

L’acte va ser presidit per la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, que va qualificar el cava “d’ambaixador de luxe” en ser un dels productes més exportats de l’Estat. Va elogiar que el 12% del cava que s’elabora ja sigui prèmium i va animar a seguir pel mateix camí en el cava ecològic. A més, va informar en primícia que el 6 de juliol havia signat l’aprovació dels dotze primers caves de Parajes Calificado, els que estan cridats a ser la joia de la corona del sector: caves amb més de tres anys de criança, elaborats amb raïm d’una zona determinada excepcional.

Pere Bonet, president del Consell del Cava, va recordar que el pla estratègic aprovat fa quatre anys es va fixar com a objectius augmentar les vendes i especialment les de caves prèmium, dignificar el cava de més qualitat i millorar la imatge del sector, perjudicada pels preus baixos i, en conseqüència, per la mal tracte que els donaven els principals prescriptors internacionals. Bonet creu que tot això ja ha canviat i recordava que, malgrat la forta crisi i el descens de vendes al mercat espanyol, no va tancar ni una empresa, “perquè som empreses familiars, que tenen capacitat de sacrifici i que posen per davant la permanència a llarg termini al benefici a curt termini.

També van assistir a l’acte la consellera d’Agricultura de la Generalitat Meritxell Serret; la ministra de Sanitat i sadurninenca Dolors Montserrat; l’alcalde de Vilafranca Pere Regull i la de Sant Sadurní Maria Rosell, i més de 200 persones vinculades al sector del cava.

FER UN COMENTARI