Contaminació ambiental

0
133

A la plaça Santa Anna de Bellvei (Tarragona) fa falta almenys una passada de màquina per anivellar els terrenys públics que estan sense asfaltar. Crec que mai s’hi ha fet una tasca similar. El problema és que, quan plou, es formen sots d’aigua i els vehicles s’emporten l’aigua enfangada cap als carrers i s’obstrueixen els conductes d’aigües pluvials, i fins i tot el clavegueram. En assecar-se, s’aixeca pols, i entremig, el caminar es torna relliscós.

No sol·licito una capa asfàltica –que seria l’ideal– i permanent; tampoc una assignació de pàrquing per a cada habitatge. Crec que de moment, i almenys un cop a l’any, passat l’hivern, faria bé passar una màquina allisadora a la plaça Santa Anna, que com que és la més alta, és la principal proveïdora de pols en suspensió, tan nociva per a les persones asmàtiques i que també embruta els cotxes, la roba estesa i els immobles de la zona.

La pols i el pol·len (plàtans orientals, pinedes, heures, etc.) són els principals contaminants i activadors d’al·lèrgies humanes…, al·lèrgens.

No parlaré dels qui “escombren” els carrers amb la màquina bufadora, perquè simplement és un crim. Tampoc parlaré dels motors dièsel o amb mala carburació, que se’n veuen molts pel carrer, perquè aquests assumptes es veuen reflectits en la saturació de l’Hospital i dels otorrinos privats.

Mario de la Fuente Fernández

Segur de Calafell

FER UN COMENTARI