Contra la segregació, construïm alternatives

0
226

Divendres 1 de juny, 19h. Al Casal Popular la CUP hi organitza una xerrada sobre segregació escolar. És el darrer acte d’un treball que va començar quatre anys enrere, quan vam voler estudiar si a Vilafranca hi podia haver escoles que patissin segregació, és a dir, que tinguessin un percentatge elevat d’alumnat o bé d’origen immigrant, o bé de situació socioeconòmica desafavorida, o totes dues alhora.

La regidora ni ha fet l’anàlisi ni ens ha facilitat a nosaltres fer-la: mentrestant, el temps ha anat en contra de les escoles que pateixen segregació. Al Pau Boada, el curs vinent havien de començar-lo amb un sol P3 (igual que els dos darrers anys), però gràcies a la lluita conjunta entre escola i AMPA, la Generalitat els ha atorgat la segona línia.

L’equip de govern, i també ERC i VeC, va rebutjar entomar la demanda del Pau Boada. Defensaven que l’escola tingués una sola línia, perquè si no, deien, seria la que rebria més alumnat a mig curs. Tanmateix l’Ajuntament pot implementar mesures correctores, com ara reduir la ràtio d’alumnes per aula a totes les escoles de Vilafranca. Igualment, cal un Pla Educatiu de Ciutat per actuar des de diversos fronts: urbanisme, cultura i, sobretot, des de l’àmbit social, empoderar i oferir recursos a les famílies en situació més vulnerable.

Malgrat la inacció del govern, la fermesa de la comunitat educativa del Pau Boada (i del barri de l’Espirall) mobilitzada pels seus drets, ens marca el camí: només organitzant-nos i lluitant podrem aconseguir transformar una realitat que ens perjudica.

Grup d’educació de la CUP
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI